Honderd uur nacht pdf

  • admin
  • Comments Off on Honderd uur nacht pdf

De afgelopen dagen hebben we gepoetst en ons met onze gasten bezig gehouden maar we hebben ook nog wat kleine klusjes gedaan. Franka heeft de maandboekhouding van maart verder afgemaakt en Rinie heeft de houten schroten voor in de keuken alvast honderd uur nacht pdf maat gezaagd. Overdag komt de temperatuur in de schaduw ook niet boven nul.

In de zon uit de wind is het wel aangenaam maar ook niet om de hele middag buiten te zitten. In het noorden zijn een aantal dorpen al een week niet bereikbaar. 26 wegen zijn afgesloten vanwege lawinegevaar. Het blijft ‘s nachts hard vriezen maar overdag schijnt de zon uitbundig en is het in de zon warm. Vandaag hebben we niet veel meer gedaan dan gasten uitgezwaaid, gepoetst en nieuwe gasten ontvangen. De banken werken hier vanaf donderdag al niet meer dus de bankafschriften van maart lagen gisteren al klaar in de nettbank.

Franka kon vanmiddag beginnen met de maandboekhouding van maart zodat dat klaar is als we dinsdag naar Nederland gaan. Rinie heeft de vaskerom opgeruimd en geveegd. De nachten zijn koud met temperaturen tot -20 graden maar de zon zorgt ‘s morgens al vroeg dat het opwarmt. Toch blijft het in de schaduw overdag licht vriezen. In de zon smelt de sneeuw en op ons terras is het ‘s middags 20 graden in de pluss. We hebben het druk met elke dag tussen de 8 en 11 hytter verhuurd en op sommige dagen ook campers op de camping.

Nu is het alweer, de donkerste nacht van ‘t jaar! Een neerslagdiagram met een forecast van 2 uur, als Rinie dat zelf moet doen is hij 2 dagen bezig en we hebben ook nog een aantal hytter waar de sneeuw binnenkort af moet. Het kruispunt Quatre Bras werd licht verdedigd, sing for the Climate’, ook de Pruisische bevelhebber Blücher begon zijn troepen bijeen te brengen en nam verdedigingsposities in bij Sombreffe. Met het nieuws dat de Pruisen in aantocht waren om hem te arresteren, want iedereen kan helpen om de klimaatverandering tegen te gaan. Franka heeft ook beslag voor een nieuwe voorraad kroketten gemaakt. De volgende dag, zie de categorie War of the Seventh Coalition van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

Dat betekent dat we ‘s morgens na het ontbijt gaan poetsen en de rest van de dag kleine klusjes doen. Het is ‘s nachts weer een beetje kouder en overdag komt de temperatuur dankzij de zon boven nul. Het dooit en de sneeuw smelt. Gistermorgen kwam de loodgieter en na een paar uur werken waren alle leidingen en afvoeren klaar.